ЗА НАС

Ориентирани главно към страстните почитатели на естетиката и красотата, салоните на “VOGUE VISION – МИТКО ДАМОВ” са обърнати и към онези, които ценят удоволствието. Известна с добрия си имидж и с всепризнатото си майсторство, веригата на “VOGUE VISION – МИТКО ДАМОВ” е успяла да спечели доверието на изискана клиентела от светския, бизнес и политически елит, която държи на качествено и впечатляващо обслужване.

МИТКО ДАМОВ

В моето съзнание понятията стил, естетика, креативност присъстват като смислови синоними на Митко Дамов. Съотнасям ги не само към творчеството му, но и към цялостното излъчване на личността му.

Енергичен, жив и много, много добър той внася финес във всичко, до което се докосва.

Работя с него повече от четири години. Това време е и кратко и достатъчно, защото ни е позволило да бъдем заедно в различни ситуации. Дало ми е възможност да се възхитя не само на работоспособността и професионализма му, нo и на чисто човешките му качества.

Трудно е да пишеш за човек, когото обичаш и който те вдъхновява. Иска ми се да кажа толкова много неща..., да заразя и вас с възхищението и ентусиазма, които неговата личност провокират у мен, а думите изведнъж ми се струват семпли и безцветни. Утешава ме фактът, че всеки следващ прозорец, на който ще кликвате ще Ви убеждава в правотата ми и ще засилва обаянието му. Първото впечатление от запознанството ми с Митко Дамов бе че пред мен стои млад, романтичен и изискан мъж с фини маниери и приятни обноски. Усмихнат, земен и в същото време някак артистично отнесен той веднага ме зарази с желанието да бъда чест от неговото обкръжение. Интересното е, че тази магия в отношенията ни се запази и тогава, когато го опознах по-добре. Трудно ми е да изброя всичко, от което се е интересувал и с което се е занимавал: класическа китара, танци, манекенство, участие и организиране на модни дефилета и спектакли, автор на стайлинг и професионални съвети за различни печатни издания.

Митко е работил като гримьор, бил е собственик на модна агенция, а днес е сред водещите коафьори в страната, менажер на собствена марка и единствен лицензиран представител на марката BIGUINE на Балканския полуостров.

И след всичко, което казах съм длъжна да се застраховам, че не претендирам за изчерпателност. Познавайки Митко знам, че може би точно в този момент, той се е захванал с нещо ново или обмисля поредния си мащабен проект. Винаги съм се чудила, от къде намира сили, кои са източниците на вдъхновението му, докато не разбера, че това сме самите ние - хората от екипа му и работата, която той толкова обича.

Митко се отнася към хората, които менажира не като към подчинени, а като към приятели и съмишленици, които мотивира човешки жестове, толерантност и с личния си пример. Въпреки заетостта и популярността си той е все така земен и усмихнат, и все така най- сигурното място, където ще го откриете е работното му място.

Митко се вдъхновява от кипежа на модния живот, от музиката и пътуванията, от положителната енергия на приятелите си, от философията на фенг шуи и дзен естетиката, въобще от веки досег до истинското красивото. Факт е, че обича красивите и качествените неща. Никога не щади комплиментите си и е винаги готов да подкрепи и аплодира не само хората от екипа си, но и всички представители на гилдията си. Митко се вслушва в интуицията си и се доверява на първото си усещане за хората и нещата. Почива си и презарежда, докато спортува, наслаждава се на spa процедури, гледа кино, разхожда се, танцува и ...дръжте се!!! - работи. Не веднъж ми е казвал, че каквито и проблеми да има, каквито и мисли да са го нападнали щом докосне коса в миг се успокоява и хармонизира. На това май му се казваше „да си обичаш“ работата. Митко е твърдо убеден, че разковничето към успеха се крие не само в упорития труд и в таланта, но и в положителната емоция, с която обгръща и поднася всичко. Вдъхновява се от предизвикателствата на новото. Мечтае да разгърне веригата си в международен план, да е адекватен на непрекъснато повишаващите се изисквания на пазара, да глези клиентите си с все по-реномирани и квалитетни продукти, да им предлага най-новите линии и цветови гами, да е в ритъма на всичко случващо се в света на модата. Накрая, все пак реших да дам думата на самия Митко, който да допълни визитката си: Митко, посветил си кариерата и личностните си приоритети на модата и красотата, какво са те за теб?

Опитвам се да се отнасям с разбиране към света и неговите нагласи. Мисля, че това е верният път в търсене на красотата в нейната цялостност - стилово съвършенство и хармонизирана душевност. Винаги съм се стремил да възпитам и отгледам в себе си преди всичко умението да бъда Човек. Старая се да не причинявам на околните нещо, което не бих понесъл някой да ми причини. Искам да дарявам на хората красота и да им помагам да я откриват в себе си. Тук идва и Модата. За мен тя е естетика, тенденция, ритъм, стил, провокация Тя е моят живот, а аз искам той да е красив.